Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsános bruschetta (Bruschetta caponata)

Hozzávalók

  • 1 db felszeletelt ciabatta vagy bagett, esetleg ropogós héjú fehér kenyér
  • kb. 6 ek olívaolaj
  • 1 db felkockázott nagy padlizsán (kb. 4 csésze)
  • 1-2 ek áttört fokhagyma
  • 1 csésze felkockázott zeller
  • 1 csésze felkockázott piros kaliforniai paprika
  • 1 csésze magozott zöld olajbogyó
  • 1/4 csésze vörösborecet
  • 1/4 csésze paradicsompüré vagy passzírozott paradicsom
  • 1/2 csésze nagy szemű mazsola
  • 1/2 csésze pörkölt fenyőmag
  • 2 tk tengeri só
  • 2 tk cukor
  • 1/4 csésze finomra aprított bazsalikom
  • 1/4 csésze finomra aprított oregánó
  • 1/4 csésze finomra aprított petrezselyemzöld
  • 1 csésze ricotta (elhagyható)

Elkészítés

    1. A sütőt maximális hőfokon előmelegítjük. A kenyérszeleteket tepsibe fektetjük, megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal, és világos aranybarnára pirítjuk kb. 5 perc alatt. Ezután kivesszük, és melegen tartjuk.
    2. Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes hőfokon felhevítünk 2 ek olajat. Rádobjuk a padlizsánt, és gyakran kevergetve pároljuk kb. 8 percig, amíg összeesik és barnulni kezd. Ekkor áttesszük egy tálba.
    3. Ugyanabban a serpenyőben, a maradék 2 ek olajon kevergetve pároljuk a fokhagymát kb. 1 percig. Hozzáadjuk a zellert, a kaliforniai paprikát és az olajbogyót, majd tovább kevergetve puhára pároljuk 5-8 perc alatt. Felöntjük 1/4 csésze vízzel és a borecettel, hozzáadjuk a paradicsom pürét, a mazsolát és a fenyőmagot, majd kevergetve összemelegítjük. Beleforgatjuk a félretett padlizsánt, és sóval, borssal, valamint a zöldfűszerekkel ízesítjük. Végül elosztjuk a pirítósokon, és a ricottával kínáljuk. Azonnal fogyasztjuk.

    Házi ciabattához itt találsz receptet >>>

    A bruschettáról itt olvashatsz >>> 
    Még több bruschetta receptért kattints ide >>>

Megjegyzés

A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. Kívül ropogós, belül puha és lyukacsos. A szó olaszul papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal.

A bruschetta fokhagymával bedörzsölt és olívaolajjal megkent pirítós, amelyre általában paradicsomot és friss bazsalikomot tesznek. Sikerének titka a jó minőségű olívaolaj.

A caponata alapja sült padlizsán. Többnyire sült zellerrel, kapribogyóval, hagymával és szardellával keverik. Egy kevés paradicsompürét, fenyőmagot és cukrot is adnak hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin