Előkészítés: A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A paprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejükből eltávolítjuk a magokat-ereket. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A fél padlizsánokat leöblítjük, jól kinyomkodjuk, és vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük őket. A forró sütőben puhára sütjük (kb. 30 perc). Hagyjuk langyosra hűlni, majd evőkanállal kivájjuk a héjakból a padlizsánhúst, és hagyjuk egészen kihűlni. A padlizsánmasszához adjuk a petrezselymet, a hagymát, 1 mk. sót, ízlés szerint frissen őrölt borsot és az átszűrt citromlé felét, majd botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Eleinte cseppenként, mintha majonézt készítenénk, aztán vékony sugárban beledolgozzuk az olajat, végül a maradék citromlét, és habosra felverjük. Megtöltjük vele a paprikákat, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a krém tetejét bazsalikomlevélkével díszítjük, és friss vagy pirított kiflikarikákat, hasábra vágott, ropogós zöldségeket kínálunk hozzá.