Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a húsukat késheggyel mélyen bekockázzuk. Besózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd bő vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk. Vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, jól előmelegített sütőben puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A petrezselyem zöldjét a vöröshagymával apróra vágjuk (6 petrezselyemlevelet félreteszünk).
A padlizsánok lágy belsejét turmixedénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet, fél kávéskanál sót, ízlést szerint őrölt borsot, az átszűrt citromlevet és az étolajat. Összeturmixoljuk, végül beledolgozzuk a majonézt is.
A megmosott, szárazra törölt paprikák kalapját levágjuk, a magokat-ereket a belsejéből eltávolítjuk, és megtöltjük a padlizsánkrémmel. A kalapkákat visszatesszük a megtöltött paprikákra, és 1-1 petrezselyemlevéllel díszítjük. Fogyasztásig hideg helyre tesszük.
Tálaláskor pirított kenyeret vagy kiflikarikákat adhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre