Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrémmel töltött paprika II.

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a húsukat késheggyel mélyen bekockázzuk. Besózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd bő vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk. Vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, jól előmelegített sütőben puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A petrezselyem zöldjét a vöröshagymával apróra vágjuk (6 petrezselyemlevelet félreteszünk).

A padlizsánok lágy belsejét turmixedénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet, fél kávéskanál sót, ízlést szerint őrölt borsot, az átszűrt citromlevet és az étolajat. Összeturmixoljuk, végül beledolgozzuk a majonézt is.

A megmosott, szárazra törölt paprikák kalapját levágjuk, a magokat-ereket a belsejéből eltávolítjuk, és megtöltjük a padlizsánkrémmel. A kalapkákat visszatesszük a megtöltött paprikákra, és 1-1 petrezselyemlevéllel díszítjük. Fogyasztásig hideg helyre tesszük.

Tálaláskor pirított kenyeret vagy kiflikarikákat adhatunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss