Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsánkrémleves pirítóssal

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg padlizsán
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 piros húsú paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 dl zöldségleves (kockából)
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 1 evőkanál lestyán

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A fokhagymát és a vöröshagymát meghámozzuk, egyiket felaprózzuk, a másikat felkarikázzuk. A paprikát kockákra vágjuk.
    2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, majd a vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 percig (puhára) sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, aztán evőkanállal kivájjuk a belsejüket.
    3. Az olajban megfonnyasztjuk a felaprózott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt és a paprikakockákat, felöntjük a levessel és a tejszínnel, 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert keményítőt, sót, borsot, majd további 2 percig forraljuk.
    4. A vajban megpirítjuk a felkarikázott hagymát, és papírkendőre terítjük. A zsiradékban világossárgára sütjük az átlósan félbevágott kenyérszeleteket. A levest mélytányérokba szedjük, mindegyik tetejét hagymakarikákkal és petrezselyemmel díszítjük. A pirítóst külön tányéron kínáljuk hozzá. Hidegen is finom!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

weberjuli
A lestyánt belefőzöd, vagy azzal díszítesz?

Hasonló Receptek

Magazin