Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrémleves pirítóssal

MME MME
1 4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, pogácsaszerűen bekockázzuk, és fél órára erősen besózzuk. A fokhagymát és a vöröshagymát meghámozzuk, egyiket felaprózzuk, a másikat felkarikázzuk. A paprikát kockákra vágjuk.
  2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet, majd a vágott felükkel lefelé tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 percig (puhára) sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, aztán evőkanállal kivájjuk a belsejüket.
  3. Az olajban megfonnyasztjuk a felaprózott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt és a paprikakockákat, felöntjük a levessel és a tejszínnel, 2-3 percig forraljuk. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert keményítőt, sót, borsot, majd további 2 percig forraljuk.
  4. A vajban megpirítjuk a felkarikázott hagymát, és papírkendőre terítjük. A zsiradékban világossárgára sütjük az átlósan félbevágott kenyérszeleteket. A levest mélytányérokba szedjük, mindegyik tetejét hagymakarikákkal és petrezselyemmel díszítjük. A pirítóst külön tányéron kínáljuk hozzá. Hidegen is finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss