Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsánkrémleves II.

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes nagyságú padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl húslé
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánt sütőben vagy grillsütőben addig sütjük, amíg a héjától el nem válik. Ezután megtisztítjuk a héjától, majd turmixgéppel pépesítjük.

    A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pépesített padlizsánt, felöntjük a húslével (húsleveskockából is finom), a tejszínnel és sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk.

    Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szicso10
Isteni fincsi lett, köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin