- Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- 5 dl húslé
- só
- őrölt bors

Elkészítés: A padlizsánt sütőben vagy grillsütőben addig sütjük, amíg a héjától el nem válik. Ezután megtisztítjuk a héjától, majd turmixgéppel pépesítjük.
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pépesített padlizsánt, felöntjük a húslével (húsleveskockából is finom), a tejszínnel és sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Fotó: AS
Hozzászólások