Elkészítés: A megmosott padlizsánokat (hústűvel vagy fa grillpálcával szurkáljuk meg, különben felrobbanhat a sütőben!!!) és a paprikákat egészben a sütőben megsütjük, úgyhogy a héja picit odakapjon. A paprikákat előbb ki kell venni.
Amikor kihűltek, a paprikának eltávolítjuk a szárát és a magjait, a húsát lekaparjuk a héjáról egy tálba. A padlizsánnak is lehúzzuk a héját, és a tálba rakjuk. A padlizsánt és a paprikát összeturmixoljuk, keverünk bele 3-4 evőkanál majonézt, belepréselünk 3-4 gerezd fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint.
Pirítós kenyérre kenve, lilahagymával és paradicsommal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre