Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém - Saci módra

MME MME
4.3/5
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A padlizsánokat villával megszurkálom, körbe-körbe mindenhol (kb. kétujjnyi
távolsággal a szurkálások között). Beteszem a sütőbe, és minden oldalát addig sütöm, míg megfeketedik (a szó szoros értelmében megégetem, de vigyázok, hogy ne száradjon ki). Mikor
megsült, kiveszem és kihűtöm. Ezután óvatosan lehúzom az égett bőrt és a
masszát egy plasztik vagy üvegtálba teszem. Az égett bőréről lekaparom a még rajta lévő masszát (ez fontos, mert ez adja az ízét). Ezt a masszát
vágódeszkára teszem és plasztik vagy fa késsel péppé dolgozom. (Fontos, hogy fém ne érjen hozzá, mert megfeketedik.) A péppé dolgozott masszát visszateszem a tálba és hozzáadom a nagyon apróra vágott hagymát, megsózom, megborsozom, paprikázom és hozzáadom az ecetet és az olajat. Addig kavarom fakanállal, amíg homogén nem lesz. Ekkor hozzáadom a majonézt. Ezt jól belekeverem és jégszekrényben tárolom másnapig. Ekkor már finom.

Megjegyzés

Azért csak másnap fogyasztva az igazi, mert akkorra az ízek jól összeérnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss