Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém friss bazsalikommal

3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt egészben, megszurkálva, forró sütőben megkapatom minden oldalán, és hideg vízfürdőbe pottyantom. Ha lehűlt, akkor leszedem a héját.

A hagymát lereszelem és az olívaolajon megdinsztelem, majd ehhez adom az apró darabokra vágott padlizsánt, mehet hozzá a só, a borskeverék, reszelt fokhagyma, mustár, kevergetem, amíg az összes nedvesség, amit eresztett elpárolog, ezután adom hozzá a mustárt, a balzsamecetet, a passzírozott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomleveleket, kevergetem pár percig, majd lehúzom a tűzhelyről.
Botmixerrel pépesítem, ha kihűlt, a majonézzel selymesítem.

Pirítós kenyéren nagyon finom.

Megjegyzés

1 db padlizsánból nem lesz túl sok, talán egy vacsorára való, többszörözhetjük a mennyiségeket.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss