Elkészítés: A padlizsánt egészben, megszurkálva, forró sütőben megkapatom minden oldalán, és hideg vízfürdőbe pottyantom. Ha lehűlt, akkor leszedem a héját.
A hagymát lereszelem és az olívaolajon megdinsztelem, majd ehhez adom az apró darabokra vágott padlizsánt, mehet hozzá a só, a borskeverék, reszelt fokhagyma, mustár, kevergetem, amíg az összes nedvesség, amit eresztett elpárolog, ezután adom hozzá a mustárt, a balzsamecetet, a passzírozott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomleveleket, kevergetem pár percig, majd lehúzom a tűzhelyről.
Botmixerrel pépesítem, ha kihűlt, a majonézzel selymesítem.
Pirítós kenyéren nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre