Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Padlizsánkrém extra

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 2-3 db padlizsán
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk balzsamecet
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek mustár

Elkészítés

    1. A padlizsánokat megmossuk, több helyen megszurkáljuk, és a sütő felső rácsán, 180 fokon meggrillezzük. 10 percenként átforgatjuk, és kb. 35 percig sütjük. Ekkor hideg vizet engedünk rá, majd a héját lehúzzuk, és a puha belsejét apróra vágjuk.
    2. A lila hagymát lereszeljük, a paradicsom ot leforrázzuk, és a héját leszedjük, majd felkockázzuk. Az olajon pároljuk a lila hagymát, a paradicsom ot és a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    3. Hozzáadjuk a padlizsánhúst és a balzsamecetet, és botmixerrel pépesítjük. Végül belekeverjük a majonézt és a mustárt is.Pirítósra kenve tálaljuk.

      Még több ínycsiklandó padlizsánkrém >>> 

      Szószok, krémek, mártogatósok >>> 

      Padlizsános receptek >>> 

Megjegyzés

Nem szükséges a sütőben 35 percig sütni, csak ha azt szeretnénk, hogy megkapja azt a füstöt ízt is. Szoktam úgy is csinálni, hogy zöldséghámozóval megpucolom a padlizsánt, felkockázom és bele egy edénybe az olaj, paradicsom, hagymák mellé, és addig párolom lassú tűzön, míg a levét elveszti, ezután ugyanúgy folytatom az ízesítést mint korábban írtam. Fedő nem kell rá.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin