Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém extra

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, több helyen megszurkáljuk, és a sütő felső rácsán, 180 fokon meggrillezzük. 10 percenként átforgatjuk, és kb. 35 percig sütjük. Ekkor hideg vizet engedünk rá, majd a héját lehúzzuk, és a puha belsejét apróra vágjuk.
  2. A lila hagymát lereszeljük, a paradicsomot leforrázzuk, és a héját leszedjük, majd felkockázzuk. Az olajon pároljuk a lila hagymát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a padlizsánhúst és a balzsamecetet, és botmixerrel pépesítjük. Végül belekeverjük a majonézt és a mustárt is.Pirítósra kenve tálaljuk.

    Még több ínycsiklandó padlizsánkrém >>> 

    Szószok, krémek, mártogatósok >>> 

    Padlizsános receptek >>> 

Megjegyzés

Nem szükséges a sütőben 35 percig sütni, csak ha azt szeretnénk, hogy megkapja azt a füstöt ízt is. Szoktam úgy is csinálni, hogy zöldséghámozóval megpucolom a padlizsánt, felkockázom és bele egy edénybe az olaj, paradicsom, hagymák mellé, és addig párolom lassú tűzön, míg a levét elveszti, ezután ugyanúgy folytatom az ízesítést mint korábban írtam. Fedő nem kell rá. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss