Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém citrommal

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

A padlizsánt megmossuk, héjastul megsütjük a sütőben. Ha már puha, kiveszem a sütőből, megvárom, míg kihűl, és fakéssel lehúzom a héját.

A turmixgép poharába teszem a sült padlizsánt és a megtisztított vöröshagymát, sózom, borsozom. Kevés citromlevet öntök rá, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az olajat és a mustárt (esetleg pici majonézt is keverhetek bele).

Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való.

Ezek is érdekelhetnek

Friss