Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánfinomság

MME MME
4.4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A padlizsánt legyezőszerűen bevagdosom, úgy, hogy a száránál egészben maradjon. Sózom, citomlével meglocsolom, kb. 1 órát áll, addig kicsorog a leve. Megmosom, minden közt megkenek jó sok áttört fokhagymával, majd 1-1 vékony szelet paradicsomot dugok közéjük, fogpszkálóval összetűzöm az eredeti formájára. Tepsibe teszem, köréje 1-2 nagy fej vöröshagymát szeletelek, kockára vágok 2 krumplit, és azt is mellé teszem. Pár csepp olívaolajat teszek rá, alufóliával letakarom, és fél órát közepes lángon a sütőben párolom. Leveszem az alufóliát, és addig sütöm, míg csak egy kevés leve marad. Ha krumpli nélkül csinálom, sós vízben főtt rizzsel tálalom. Nagyon finom, jó étvágyat hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss