Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsán szivarkák sörtésztában

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt ujjnyi (szivarnyi) vastag darabokra vágjuk, enyhén besózzuk, fűszerezzük, fél órát állni hagyjuk.

A tojás sárgájából, lisztből, sörből, kevés olajból sűrű palacsintatésztát készítünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a masszába, beleszórjuk a szezámmagot is, picit sózzuk.

A padlizsándarabkákat lecsepegtetjük,
beleforgatjuk a masszába, forró olajban egyik felét fedővel, majd anélkül szép rózsaszínűre sütjük.

Főételnek, körítésnek tartárral kitűnő.

Megjegyzés

A receptet Dr.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss