Padlizsán lasagne

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 1 fej lila hagyma
  • olívaolaj
  • 4 db friss lasagnelap
  • 250 g mozzarella
  • bors
  • 4 ek piros pesto
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

    1. A megmosott padlizsánt, továbbá a meghámozott lila hagymát vágjuk fel szeletekre, és dörzsöljük be azokat egy kevés olívaolajjal. Külön-külön süssük aranyszínűre a kétféle zöldséget a forró grillsütőben.
    2. Főzzük a lasagnelapokat forrásban lévő, sós vízben kb. 4 percig, majd szedjük ki őket, csepegtessük le, és vágjuk félbe.
    3. Tegyünk 4 db lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg mindet egy kevés olívaolajjal, rendezzük el rajta a grillezett lilahagyma- és padlizsánszeletek, valamint a felszeletelt mozzarella felét, hintsük meg egy kevés borssal, végül kanalazzuk rá a pesto 1/2-ét. Ugyanígy készítsünk még egy réteget. Süssük a lasagnét a 180 fokos sütőben 10-15 percig. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin