Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsán lasagne

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánt, továbbá a meghámozott lila hagymát vágjuk fel szeletekre, és dörzsöljük be azokat egy kevés olívaolajjal. Külön-külön süssük aranyszínűre a kétféle zöldséget a forró grillsütőben.
  2. Főzzük a lasagnelapokat forrásban lévő, sós vízben kb. 4 percig, majd szedjük ki őket, csepegtessük le, és vágjuk félbe.
  3. Tegyünk 4 db lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg mindet egy kevés olívaolajjal, rendezzük el rajta a grillezett lilahagyma- és padlizsánszeletek, valamint a felszeletelt mozzarella felét, hintsük meg egy kevés borssal, végül kanalazzuk rá a pesto 1/2-ét. Ugyanígy készítsünk még egy réteget. Süssük a lasagnét a 180 fokos sütőben 10-15 percig. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss