Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsán, ahogy a gyerekek is megeszik! Új recept a bloggerünktől!

Múlt héten kicsit lustább voltam a konyhában, így pár vacsorát a májkrém-virsli-sajt szenthármasával vészeltük túl. Aztán egyik este végre vendéget vártunk, ezért kreatívabb vacsorát álmodtam meg padlizsánból. Hogy a gyerekeim is biztosan elfogyasszák, tortának álcáztam.

Nem ámítok senkit sem azzal, hogy ez egy gyorsan összedobható, egy edényt koszolós recept. Viszont a pepecselésért cserébe nem csak ízvilágában, hanem küllemében is egy különleges étellel kápráztathatjuk el a nagyérdeműt. Szépen szeletelhető, hidegen is fogyasztható.

Dóriról itt olvashatsz bővebben >>> 

Megéri a fáradtságot!

Nálunk a gyerekek inkább cukkinisek, de ebben a receptben a vékonyra szelt padlizsán, mélylila szegélyével olyan szépen mutatott, hogy nem piszkálták le és tolták a tányér szélére, hanem zokszó nélkül elfogyasztották. Fontos, hogy mindig érett padlizsánt válasszatok, és a zöld részét távolítsátok el, mert abban mérgező vegyületek találhatóak.

Turbózd fel gyerekbarátra

Ebbe az ételbe is beletettem a gyerekek kedvenc alapanyagait, úgyis, mint sárgarépát, fetasajtot, paradicsompürét. A tetejére mehet egy kis tejföl, de egy nagy kanál sűrű görögjoghurt még jobban illik hozzá.

A padlizsántorta receptjét itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss