Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pad Thai

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 db csirkemellfilé (de combfilé is lehet)
  • 20-30 dkg földimogyoró
  • 1 kínaikel
  • bébikukorica
  • karfiol
  • minigomba
  • 1 pritamin paprika
  • 2 marék szójacsíra
  • 2 marék rák
  • 3 db hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • chili
  • 1 doboz konzerv ananász
  • üvegtészta
  • A páchoz:
  • szójaszósz
  • 1 evőkanál erős paprikakrém
  • méz

Elkészítés

    Elkészítés: A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom a szójaszósz, erőspaprikakrém és a méz keverékébe.

    A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem.

    Wokban megdinsztelem a negyedelt hagymákat, félbevágott fokhagymákat, a rákokat, hozzáadom a bébikukoricát, karfioldarabokat, gombákat. Amikor a karfiol ropogósra puhult, a laskára vágott kínaikelt és a felkockázott pritamint meglocsolom szójaszósszal (ha van, akkor helyette használhatunk igazi thai szószt, Nam Pla-t), megszórom chiliporral, újhagymával (esetleg friss chilidarabokkal).

    Hozzáadom a mogyorós húst, az ananászkockákat, összeforralom, és elkeverem a hideg vízbe áztatott,majd leszűrt üvegtésztával. Kb 1-2 perc és kész.

    Szójacsírával megszórva tálalom.

Megjegyzés

Thai nemzeti eledel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mojze10
Én is sokat ettem már és a hús mellett (csirke, kacsa, vagy marha) volt mellette még rák. Ezt nem tartom furcsának, ellenben az ananászt igen...
szkati
Elég sok pad tahit ettem, de még sose láttam olyat, hogy csirkemell is, na meg rák is legyen benne. Vagy egyik, vagy másik. Hol van a tofu?

Hasonló Receptek

Magazin