Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pad Thai

MME MME
2 5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db csirkemellfilé (de combfilé is lehet)
  • 20-30 dkg földimogyoró
  • 1 kínaikel
  • bébikukorica
  • karfiol
  • minigomba
  • 1 pritamin paprika
  • 2 marék szójacsíra
  • 2 marék rák
  • 3 db hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • chili
  • 1 doboz konzerv ananász
  • üvegtészta
  • A páchoz:
  • szójaszósz
  • 1 evőkanál erőspaprikakrém
  • méz

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott csirkemellet 1 napra bepácolom a szójaszósz, erőspaprikakrém és a méz keverékébe.

A pácolt csirkemellet a mosott mogyoróval olajban megsütöm, félreteszem.

Wokban megdinsztelem a negyedelt hagymákat, félbevágott fokhagymákat, a rákokat, hozzáadom a bébikukoricát, karfioldarabokat, gombákat. Amikor a karfiol ropogósra puhult, a laskára vágott kínaikelt és a felkockázott pritamint meglocsolom szójaszósszal (ha van, akkor helyette használhatunk igazi thai szószt, Nam Pla-t), megszórom chiliporral, újhagymával (esetleg friss chilidarabokkal).

Hozzáadom a mogyorós húst, az ananászkockákat, összeforralom, és elkeverem a hideg vízbe áztatott,majd leszűrt üvegtésztával. Kb 1-2 perc és kész.

Szójacsírával megszórva tálalom.

Megjegyzés

Thai nemzeti eledel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss