Pad Thai tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg rizstészta
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 4 db tojás
  • 3 db zöldhagyma
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 2 bögre babcsíra
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 db citrom vagy lime
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • negyed bögre olaj
  • negyed bögre földimogyoró (darált)
  •  

Elkészítés

    1.

    A rizstésztát addig áztatjuk vízben, amíg puha nem lesz (ez 30-50 percet vehet igénybe). Ezután leöntjük róla a vizet és félretesszük.

    2.

    A vajat felhevítjük egy wokban vagy egy nagy serpenyőben, majd rátesszük a megmosott, szárazra törölt és felaprított csirkemellfilét. Enyhén barnára pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

    3.

    Közepes hőmérsékleten olajat hevítünk a wokban, beleütjük a felvert tojást, folyamatos keverés mellett megsütjük, majd beletesszük a csirkét, és együtt pirítjuk tovább néhány percig. Hozzáadjuk a tésztát, a fehérborecetet, a halszószt, a cukrot és a pirospaprikát és megpirítjuk, közben folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk. Végül hozzáadjuk a babcsírát és még 3 percig pirítjuk.

    4.

    Földimogyoróval, zöldhagymával és a citrommal vagy lime-mal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin