Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pad thai házilag

Hozzávalók

  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg csirkemell
  • 7,5 dkg mungóbabcsíra 
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db tojás
  • 30 dkg rizstészta 
  • 3 ek halszósz
  • 1,5 ek barnacukor
  • sótlan pörkölt földimogyoró
  • őrölt csilipaprika
  • 1-2 db lime
  • friss koriander

Elkészítés

    1. A wokba egy kevés olajat öntünk és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. 30 másodperc múlva a kockára vágott csirkehúst, és megpirítjuk.
    2. Ezután hozzáadjuk a mungóbabcsírát és a felszeletelt újhagymát, és ezeket is megpirítjuk. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a wok másik felébe beleütjük a tojásokat. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet összekeverjük.
    3. Ekkor hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral, a durvára tört földimogyoróval, és ízlés szerint őrölt csilivel (ez opcionális). Jól átkeverjük, néhány percig pirírtjuk, majd ráfacsarjuk a lime levét.
    4. Tálalásnál megszórjuk durvára vágott mogyoróval és friss korianderrel. Ízlés szerint facsarhatunk rá még limelevet.

      Thai receptek >>> 

      Ázsiai finomságok >>> 

      Csirkés ételek >>> 

Wokban készült ételekből nem érdemes egyszerre nagy adagot készíteni, így ennél a receptnél is azt javasoljuk, hogy egyszerre csak 1-2 adag készüljön el. Így biztosíthatjuk, hogy minden alapanyagunk jól lepiruljon a forró wokban.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin