Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pacsni

default user icon

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg cukor
  • 45 dkg liszt (BL55)
  • 9 g só
  • 1 db tojássárgája
  • 2,5 dkg vaj (puha)
  • 6 dkg vaj (fagyasztott)

Elkészítés

    1. Az élesztőt a tejjel, és csipetnyi cukorral összekeverjük (dagasztó géppel kb. 1 percig). 3 ek lisztet szórunk a tetejére és 10 perc alatt felfuttatjuk. Akkor jó, mikor megrepedezik a teteje.
    2. A felfutott élesztőhöz adjuk a többi lisztet a cukorral, sóval, tojássárgájával és a puha vajjal. 5 percig dagasztjuk, míg elválik a csésze falától.
    3. Lisztezett deszkára borítjuk, 3 részre szedjük, gömbölyítjük és letakarva 20 percet pihentetjük. Az ujjainkkal lenyomkodjuk, alulról és felülről behajtjuk, hogy fedjék egymást, fordítunk rajta 90 fokot és alulról-felülről újra behajtjuk. 20 percet pihentetjük.
    4. Lisztezett deszkán 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, fagyos vajat reszelünk rá, majd a másik két darabot is nyújtjuk és egymásra fektetjük őket, újabb vajréteggel köztük.
    5. A hosszabb oldala mentén 3, a rövidebb mentén 4 csíkra vágjuk, így 12 téglalapot kapunk. Hosszában kissé meghúzzuk, majd a sütőlapra fektetjük.
    6. 30 percet kelesztjük szobahőmérsékleten, vízzel lespricceljük, só pehellyel megszórjuk és 12 perc alatt, 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

    PÉKSULI SZABIVAL: ÍME, A TÖKÉLETES KOVÁSZOS KENYÉR TITKA>>> 

    PÉKSULI SZABIVAL: TÖKÉLETES SÓS VAJAS TÉSZTA KIFLIHEZ, ZSÖMLÉHEZ, CSIGÁHOZ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin