Előkészítés: A mazsolákat beáztatjuk langyos vízbe. A tőkehalakat megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, és karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a halat lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük az olajban. Megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük. A visszamaradt olajra dobjuk a hagymát, hozzáteszünk fél pohár vizet, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és addig főzzük, amíg a hagyma üveges lesz. A mazsolát lecsöpögtetjük, a hagymához adjuk, megöntözzük az ecettel, és hagyjuk, hogy a lé felére elfőjön. Ráöntjük a maradék olajat, és felforraljuk. A páclét a halakra öntjük, és 2 órán át állni hagyjuk, hogy átvegyék az ízeket. Sós vízben főtt krumpli illik hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 195 kcal köret nélkül
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre