Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt tőkehal

MME MME
5/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mazsolákat beáztatjuk langyos vízbe. A tőkehalakat megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, és karikákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a halat lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük az olajban. Megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük. A visszamaradt olajra dobjuk a hagymát, hozzáteszünk fél pohár vizet, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és addig főzzük, amíg a hagyma üveges lesz. A mazsolát lecsöpögtetjük, a hagymához adjuk, megöntözzük az ecettel, és hagyjuk, hogy a lé felére elfőjön. Ráöntjük a maradék olajat, és felforraljuk. A páclét a halakra öntjük, és 2 órán át állni hagyjuk, hogy átvegyék az ízeket. Sós vízben főtt krumpli illik hozzá.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 195 kcal köret nélkül

Ezek is érdekelhetnek

Friss