Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pácolt sült zöldségek kétféle mártogatóssal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb cékla
  • 1 zellergumó
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 1 nagyobb burgonya
  • 15 dkg sütőtök
  • 1 kis friss chilipaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • A juhtúrós-fűszerpaprikás mártogatóshoz:
  • 5 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • fél teáskanál fűszerpaprika
  • A mézes-mákos joghurt-mártogatóshoz:
  • 5 dkg egész mákszem
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl natúr joghurt

Elkészítés

    Elkészítés: Egy kis chilipaprikát felaprítunk, ugyanezt tesszük a fokhagymagerezdekkel is, majd mindezt összekeverjük kevés olívaolajjal. A gyökérzöldségeket és a sütőtököt meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk.

    Egy tepsiben rusztikusan összekeverjük őket, és meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben grill fokozaton megsütjük.

    A juhtúrós mártogatóshoz villával összetörjük a juhtúrót, majd tejföllel és fűszerpaprikával kikeverjük.

    A mézes-mákos mártogatóhoz egy száraz serpenyőt felmelegítünk, majd ebben enyhén megpirítjuk az egész mákszemeket, így kellemes pörkölt íze lesz. Mézzel kikevert joghurtba keverjük a ropogós mákszemeket.

    A frissen sült zöldségekhez tálaljuk a mártogatós krémeket.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>>

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin