Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt-sült oldalaskoszorú

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A páchoz:
  • 1 mokkáskanál őrölt babér
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 4-5 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 db vöröshagyma reszelve
  • 5 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál édes vagy csípős paprika szósz
  • Valamint:
  • 1-1,5 kg szép húsos, vastag sertésoldalas
  • 1 dl alaplé
  • Himalája só
  • 1 sütőzacskó

Elkészítés

Elkészítés: A húst jól megmosom, a csontszilánkokat kézzel ellenőrzöm, hogy mindet lemostam.

A páchoz valókat összekeverem, és kanállal vagy kézzel a oldalas mindkét oldalát bekenem vele úgy, hogy egy laposabb tálba teszem. Ezután lefóliázom, és 1 napra mehet a hűtőbe.

Másnap kiveszem, az egészet sütőzacskóba teszem úgy, hogy a két végét koszorú formában összetűzöm, és így helyezem a sütőzacskóba. Egy nagyobb tepsit veszek elő, amiben kényelmesen elfér.

Előmelegített 200 C fokos sütőben csodálatosan szép vörösesbarnára sütöm. Ez kb. 2 órát vesz igénybe.

Ezután a zacskót levágom róla, a húst átteszem egy kisebb tepsibe, és további 10 percen át ropogósra sütöm.

Megjegyzés

Köretként bármit adhatunk mellé, én ribizli csatnit és zabpelyhes-répás polentát kínáltam mellé. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss