Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás-tejfölös sült tartja

Hozzávalók

  • 6 szelet csontos tarja
  • 1 db pörkölt ízesítő kocka
  • étolaj
  • 1 doboz tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 40 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 2 csipet ételízesítő

Elkészítés

    1. A pörkölt ízesítő kockát összetörjük és 1,5-2 dl olajban elkeverjük, belehelyezzük a tarja szeleteket, és legalább egy órán át pácoljuk.
    2. A húsokat kiolajozott tepsibe helyezzük, és 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ameddig a hús sül, a 4-5 gerezd fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a tejfölhöz, majd simára keverjük. Amikor a hús egyik oldala megsült, megfordítjuk, a tetejére halmozzuk a fokhagymás tejfölt és a reszelt sajtot, és szép pirosa sütjük.
    3. A fagyasztott zöldséget egy serpenyőben öntjük, megszórjuk ételízesítővel, hozzáadunk fél deci vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin