Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt sajt

MME MME
4.5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a háromféle sajtot egészen kis kockákra vágom. A hagymát hámozás után felkarikázom, a cseresznyepaprikát darabokra töröm. A fokhagymagerezdet meghámozom és kettévágom. Az olajat és az ecetet a fűszerekkel összekeverem.

Elkészítése: befőttes üvegbe rakom a sajtot, a hagymát, fokhagymát és a cseresznyepaprikát, majd ráöntöm a fűszeres olajat. Jól összerázom. Ha a lé nem fedné el a sajtkockákat, két rész olajat és egy rész ecetet még öntök rá. Az üveget jól lezárom (erre a célra legjobb a csavaros tetejű üveg), és a hűtőszekrényben 7-10 napig érlelem. Leszűrve, bármilyen, ízlés szerinti nyers vagy párolt zöldséggel keverve, sokáig eltartható, pikáns saláta vagy vendégváró étel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss