Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pácolt rostélyos pikáns csirkemájraguval

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg rostélyos
  • 30 dkg spagetti
  • 15 dkg csirkemáj
  • 15 dkg csemege uborka
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • szárított tárkony
  • étolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt borókabogyó
  • 10 szem kapribogyó
  • 2 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A rostélyost 4 egyforma szeletre vágjuk, meghintjük őrölt borókabogyóval, hozzáadjuk a babérlevelet, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. 2-3 napig a hűtőben érleljük.

    A vajban sárgára pirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a lereszelt uborkát, a felaprított kapribogyót és csirkemájat, a tárkonyt, a tárkonyecetet, a petrezselyem zöldjét, sóval, borssal ízesítjük. 10 percig pároljuk, felöntjük a borral, végül hozzáadjuk a mustárt, de már nem pároljuk.

    A húst kivesszük a pácból, és mindkét oldalát magas hőfokon megsütjük. Porhanyós csak akkor marad, ha nem forgatjuk feleslegesen.

    Sós vízben megfőtt spagettit és a fűszeres májas szószt tálaljuk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin