Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pácolt nyúl csőben sütve

6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg nyúlhús
  • 2 gerezd fok hagyma
  • őrölt bors
  • erős paprika
  • őrölt kömény
  • chili paprika
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A húst feldarabolom, s beteszem egy dobozba. Bedörzsölöm a fűszerekkel, ráöntöm a vörösbort és az olajat, rádobom a kakukkfüvet és a rozmaringot. A dobozt lezárva legalább 24 órára a hűtőbe teszem.

    Másnap a doboz tartalmát egy sütőzacskóba teszem, s előmelegített 180 fokos sütőben 1,5 óráig sütöm. Petrezselymes krumplival és tejszínes jégsalátával tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hobbychef
Hy Nord! Természetesen több hűtőnk is van, de a nejem mindegyikbe pakol. Megtisztelsz, ha bejelölsz ismerősnek. Üdv. Hobbychef
Nordkapp
Hy! Hát nem irigyellek! Javaslok egy külön hűtőt. Amúgy a receptjeid, mindegyik tetszik, mind a kaják, mind pedig a piák. Én is sokfelé jártam a világban, most is sokat utazom, igaz nem hivatalos minőségben. Bejelölhetlek ismerősnek? Akkor priviben is tudnánk néha pár szót váltani. Én itt a távolban szívesen ismerkedek, levelezek nekem szimpatikus emberekkel. Üdv, Nord.
hobbychef
Én is jobban szeretem a jénait, amit vagy a fedelével, vagy celofánnal fedek le, de a nejemnek az a fejlövése, hogy büdös lesz a hűtő, s ő mindent dobozokba tesz.
Nanasnani
Hali! A doboz így érthető, bár nekem sem túl szimpatikus (gondolom mőanyag) én inkább jénait használok a pácoláshoz, alu fóliával az is jól zárható, nem piszkit és az illat, a zamat is benne marad. A csőben sütés valóban jelenthet sütőben, de inkább tepsiben, sütőformában (pl: őzgerinc), de akár más összetevőben (felezett, kimagozott tökben, padlizsánban, cukkiniban) való sütést, úgy, hogy a tölteléket ezekbe helyezzük bele és úgy sütjük meg, leginkább sütőben, de alu fóliába szorosan becsomagolva akár grill rácson, vagy parázsban. Lehet, hogy nem tökéletesek az információim, de én így hallottam, olvastam. A recept viszont tökéletes, de ahogy nézem mostanában rossz idők járnak a fülesekre! Szép napot és kellemes hétvégét, üdv, Nani.
hobbychef
Kedves Habcsók! Remélem neked is ízleni fog. Nos a csőben sütve, tulajdonképpen azt jelenti, hogy sütőben sütve. Valószínűleg a németből vettük át. ( Im Rohr gebacken). Lehet persze rögtön a zacsiba tenni a húst, de így fennáll a veszélye, hogy kifolyik a páclé. S nem szeretek feleslegesen takarítani, s a nejem morgását is nehezen viselem. (Ráadásul se ő, se a lányom meg nem enné a nyulat, tehát biztos kötözködne.) Jó étvágyat!
Habcsók2009
Hi! Jól hangzik, mentettem és rövidesen letesztelem. Azt lehet tudni, hogy miért csőben sütve a neve? A dobozt nem lehet kihagyni a pácolásnál, és rögtön zacsiba tenni a tepsi-hapsit? Üdv. Habcsók

Hasonló Receptek

Magazin