Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt mangalicatarja hagymaraguval és zöldséges bulgurral

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg mangalicatarja
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 1 zöldcitrom
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 1 evőkanál zöldbors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • A hagymaraguhoz:
  • 30 dkg hagyma (sonkahagyma, mogyoróhagyma, főzőhagyma)
  • 1 dl fehér balzsamecet vagy fehérborecet
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 3 babérlevél
  • 2 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • A zöldséges bulgurhoz:
  • 1 szál újhagyma
  • 15 dkg bulgur
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl zöldséglé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál angolzeller
  • 1/2 cukkini

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz a rózsaborsot, a zöldborsot, a félbevágott fokhagymát, a mustárt, az olívaolajat és a cikkekre vágott zöldcitromot mozsárban vagy turmixban összezúzzuk, bekenjük vele a felszeletelt, megnyomkodott, és inainál enyhén megvagdosott húst, egymásra fektetjük a szeleteket, és légmentesen lezárjuk (fóliázzuk vagy műanyag dobozba tesszük). 1-2 napig hűtőben érleljük.

Készítéskor kicsomagoljuk, megsózzuk és meggrillezzük. Süthetjük akár faszénparázs fölött is.

A hagymaraguhoz a hagymákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Az ecet és a víz keverékével feltesszük főzni, hozzárakjuk a babért, a rózsaborsot, a sót és a cukrot, és lassú tűzön puhára pároljuk.

A zöldséges bulgurhoz a hagymát összevágjuk, az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 percig tovább pároljuk, majd felöntjük a fehérborral. Visszaforraljuk, felöntjük a zöldséglével, puhára, de enyhén al dentére pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az apró kockára vágott zöldségeket, fél percig még a tűzön tartjuk, lehúzzuk, összeforgatjuk a felaprított bazsalikommal, majd a grillezett, pácolt hússal és a hagymaraguval tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss