Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pácolt kakasmell pirított tésztával

5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kakas melle (kb. 80 dkg)
  • A páchoz:
  • olaj
  • bors
  • fokhagyma
  • mustár
  • Valamint:
  • 5 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • házi lecsó vagy 1 paprika és 1 paradicsom
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 30 dkg tészta

Elkészítés

    Elkészítés: A csontról a húst lefejtem, 4 szeletre vágom, mustárral bekenem, jól záródó dobozban a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom.

    Az elkészítés napján kisütöm a szalonnát, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórom pirospaprikával, a húsokat körben átpirítom, fűszerezem, majd lassú tűzön fedő alatt puhára párolom. Félidőben a lecsóalapot is hozzáadom. (Ha szükséges, az elfőtt folyadékot kevés vizzel pótolom.)

    Ha megpuhult, zsírjára sütöm. Elkeverem a tejfölben a lisztet, hozzáadom. Szükség szerint kevés vízzel hígítom a mártást, lassan összeforralom.

    Pirított tésztával tálaltam, melyhez 30 dkg száraz tésztát folytonos keveréssel felhevítettem, majd 5,4 dl forró vízzel (tészta alaprecept: 50 dkg tésztához 9 dl forró víz) felöntöttem, sóztam, többszöri keveréssel puhára pároltam. (A tészta a vizet teljesen magába szívja, nem kell külön főzni-szűrni.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
(betettem egy szimbólumot, valószinű azért nem engedte át a folytatást) - minden sava-borsa benne maradt, és nem volt rágós, szálkás a szentem. :)) Ha javasolhatom, a vastagabb két szeletet még vágd keresztbe ketté! A végeredmény kárpótol: egyszerűen fenséges, más baromfihoz nem hasonlítható! üdv.Gaby
gaby53
gaby53
Szia Nani! (az előbb lemaradt a fele) Én is idegenkedtem ameddig ezt a módszert nem ismertem meg! Annyira tiszta izom ez hús, hogy feltétlen lazítani kell ezeket a jól kidolgozott kakaska izmokat. (a glopfolás az ő esetében nem hatásos!) A 6 napos pácolási idő meg sem kottyant neki, - a főzési idő is lényegesen lerövidült, és minden
gaby53
Szia Nani! Én is idegenkedtem ameddig ezt a módszert nem ismertem meg! Annyira tiszta izom ez hús, hogy feltétlen lazítani kell ezeket a jól kidolgozott kakaska izmokat. (a glopfolás az ő esetében nem hatásos!) A 6 napos pácolási idő meg sem kottyant neki, - a főzési idő is lényegesen lerövidült, és minden
Nanasnani
Hali Gaby! Remekül néz ki! Eddig valahogy idegenkedtem a kakastól, egy barátomnál kostóltam, de szerintem, ő nem pácolta. Rágós, kemény vollt a pörköltje, de ezt a receptet kipróbálom! Üdv, pusszantás Nani.

Hasonló Receptek

Magazin