Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverem, és csirkemellszeleteket a páclében érlelem addig, míg a krumplit sós vízben félig megfőzöm.
A félig megfőtt krumplit leszűröm, hagyom, hogy egy picikét szikkadjon.
Egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felforrósítok, és fehéredésig a mellszeleteket megkapatom.
Két jénai tálat vékonyan kiolajozok, belehelyezem egyikbe a krumplit, a másikba a húst. A maradék páclét rájuk öntöm. Mindkettőt meggrillezem, a húst közben megforgatom, a krumplit is forgatom, de csak addig sütöm, míg apró kis hólyagocskák nem látszanak, tehát nem szárítom ki. Ha elérték a megfelelő színt, akkor már kész is, lehet tálalni.
A visszamaradt léből tejföl hozzáadásával mártást készíthetünk. Salátával, paradicsommal és paprikával díszítve tálaltam, és paradicsom salátát adtam mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre