Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt bőrös malackaraj újhagymás mungóbabsalátával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg malackaraj
  • A páchoz:
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • A salátához:
  • 2 csokor vékonyszálú újhagyma
  • 15 dkg mungóbab
  • fél evőkanál egész bors
  • 4 evőkanál babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérborecet
  • 8 dkg cukor
  • 1 chili

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit jól összekeverjük. A malackarajt bőrét sűrűn beirdaljuk, bekenjük a páccal a húst minden oldalán, és fóliába csomagolva 8 órára a hűtőbe tesszük.

Az előző este beáztatott mungóbabot sós vízben megfőzzük kb. 20-25 perc alatt, majd leszűrjük.

Az ecethez hozzáöntünk 2 dl vizet, hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk. A fűszeres, forró lébe beledobjuk a megtisztított, félbevágott újhagymákat, hozzáadjuk a leszűrt babot, fóliával letakarjuk, és hagyjuk összeérni az ízeket.

A karajról levesszük a fóliát, sütőpapírra tesszük, 160 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor a leszűrt újhagymás babbal kínáljuk a felszeletelt karajt. A maradék babot a salátalében több napig is eltarthatjuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. További érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss