Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pacalpörkölt

default user icon
3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg tisztított marhapacal
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • őrölt kömény
  • majoránna

Elkészítés

    Előkészítés: A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük.(Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!) Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, és apróra vágjuk. A paradicsom ot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.
    Elkészítés: A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával ízesítjük, és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek