Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pacalpörkölt sertéskörömmel

default user icon
5 2.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg pacal,
  • 1 sertésköröm,
  • fél kg vöröshagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • majoránna,
  • 1 dl olaj vagy 10 dkg zsír

Elkészítés

    Elkészítése: A pacalt és a körmöt megtisztítjuk. A pacalt felcsíkozzuk, a körmöt felaprítjuk. A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felöntjük. Beletesszük a pacalt, és a körmöt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön körülbelül két órát főzzük. A végén fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
Mi ha abároljuk a pacalt, akkor a levébe a babérleven kívül teszünk bele négybe vágott hagymát 3-4 fejet , és fokhagymát vagy 6-8 gerezdet,és szemes borsot is. ( Általában 3 kg-ból szoktunk készíteni, és a kész pörköltet lefagyasztjuk, így bármikor elővehetjük, és egy munkával meg van oldva 3 ebéd és vacsora.
Nanasnani
Természetes, hogy minden étel jobb íző, ha szabad tűzön bográcsban, vagy üstben, kondérban készítjük, de otthon a konyhában is el lehet készíteni. A pacalt én kuktában szoktam abárolni, akér a körömmel együtt is.
Amcsi Márti
Abban igazad van,hogy finomabb a pacal ha bográcsban készül,de akinek nincs lehetősége erre,az főzheti gázon és az is finom lesz.
Kistelekről Sanyi
Először is a pacalt CSAK bográcsban lehet,sőt KELL főzni!!!A bendőt tisztítás után több,kb. 20-20as dbokra vágjuk,üstben abáljuk kb. fél óráig.Az abslében pár db babérlevelet tehetünk.Kiszedés után hűlni hagyjuk,majd csíkozzuk.A bográcsot tetszés szerint zsírozzuk,a vöröshagymát ebben pároljuk,majd ezután tesszük bele a pacalt.Felöntjük vízzel.A paprikát,paradicsomot és a fűszereket ezután teszük hozzá.Lehetőleg a köménymagot egészben.A megpucolt körmöt is hozzáadjuk.Kb. 4-5 óráig főzzük.Jó étványat az igazi pacalhoz!
butykosdani
füncsi mi?????????

Hasonló Receptek

Magazin