Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pacalpörkölt körömmel

MME MME
4/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, felcsíkozott, konyhakész pacalt gondosan átmossuk, az első lábakat - ha szükséges - gáz felett megperzseljük, majd többször váltott ecetes vízben megtisztítjuk, végül hideg vízben átmossuk, és bárddal vagy fűrésszel feldaraboljuk.

Készítsünk fel pörköltalapot (öntöttvas lábasban vagy bográcsban): a zsírban pároljuk meg a vöröshagymát, a rózsapaprikát, majd adjuk hozzá a körmöt, a fokhagymát, a paradicsompaprikát és paradicsomot. Az egészet pirítsuk át, és öntsünk rá annyi erőlevest, amennyi éppen ellepi.

Többszöri keverés és rázogatás közben félpuhára főzzük a körmöt, hozzáadjuk a pacalt és a fűszereket, majd készre főzzük.

Az elpárolgó levet nem feltétlenül szükséges pótolni, de aki levesesebben szereti, az még öntsön hozzá erőlevest.

Főtt burgonyával és ecetes paprikával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss