Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pacalpörkölt főtt krumplival

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg előfőzött pacal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom (nagyobb)
  • 1 db paprika (nagyobb)
  • sertészsír
  • 2 ek fűszerpaprika
  • bors
  • majoránna
  • 1 db babérlevél
  • víz
  • 50 dkg krumpli

Elkészítés

    1. Az előfőzött pacalt több vízben átmossuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meleg vízzel leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikával együtt kisebb kockára vágjuk.
    2. A felforrósított zsíron a vöröshagymát megdinszteltjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát is és együtt pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük és hozzáadjuk a csíkokra vágott pacalt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fűszereket és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
    3. Fedő alatt 1,5-2 órán át főzzük, míg a pacal meg nem puhul.
    4. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A pacalt főtt krumplival, savanyúsággal tálaljuk.

    TOP 8 MAGYAROS ÉTEL VIDEÓN, AMIT IDÉN A LEGJOBBAN SZERETTETEK >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin