Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pacalleves trieszti módra (Trippe alla triestiana)

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 pohár olívaolaj
  • 1 kg mosott és előfőzött pacal
  • bors
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1/2 pohár száraz fehérbor
  • 1-2 db babérlevél
  • 3 db hámozott burgonya
  • 1 marék reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk az olívaolajon. Beletesszük a csíkokra vágott pacalt, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve főzzük néhány percig. Ezután felöntjük a kevés vízzel hígított paradicsomszósszal és a borral, hozzáadjuk a babérlevelet, majd még egy kis vizet öntünk alá, és félpuhára főzzük.
    2. A feldarabolt burgonyát is az edénybe tesszük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a pacal teljesen megpuhul. Végül megszórjuk a reszelt parmezánnal, és 2-3 perc múlva levesszük a tűzről.
Melegen és hidegen is fogyasztják. Újramelegítve még finomabb. Babérlevél helyett 1 csokor aprított petrezselyemmel is szokták ízesíteni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin