Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pacal rántva

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5-2 kg pacal (egyben)
  • 2-3 evőkanál ételízesítő
  • 2-3 babérlevél
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A gyönyörűre megpucolt pacalból 8-10 centis négyzeteket vágunk (lehet főzés után is), majd ételízesítős, babérleveles vízben feltesszük főni 2 nagy fej vöröshagymával együtt. 2 óra múlva megnézzük, hogy megfőtt-e, ha igen, akkor leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd duplán panírozzuk, és mint a rántott húst, kisütjük.

Rizzsel és tartármártással tálaljuk.

Megjegyzés

A kivágás miatt megmaradt pacalt pörköltnek felhasználjuk.

Gyöngyös előtt a Szőlőskertek étteremben istenien csinálták. Sajnos már bezárt az étterem. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek