Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Indulhat a befőzés!

BEFŐZÉS EGYSZERŰEN

Eperlekvár és eperdzsem - 9 szuper recept befőzéshez

Érik az eper, így egyre jobb áron juthatunk hozzá nagy mennyiségű, jó minőségű, mézédes gyümölcshöz. Mivel a szezon nem túl hosszú, érdemes résen lenni, és nagyobb tételben bevásárolni belőle, hogy dzsem és lekvár formájában minél többet konzerválhassunk belőle. Ehhez mutatunk most 9 szuper receptet!

Szezonális kedvenceink: szupergyors szilvalekvár

Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy villámgyorsan elkészíthető szilvalekvár következik, ami húsok mellé, sütiben, és önmagában is isteni finom!

Mennyei birsalmalekvár 30 perc alatt - egyszerűbb, mint gondolnád!

A nem túl szép, de annál finomabb birsalma egyik legegyszerűbb elkészítési módja, ha lekvárt főzünk belőle. Ez ugyanis egy fél óránál nem hosszabb, roppant egyszerű művelet, és gyakorlatilag elronthatatlan. A végeredmény perdig finom, fűszeres házi lekvár, amit mindenki imád majd!

13 mennyei lekvár, amivel a nagyit is lepipálod

A nyár nemcsak arról szól, hogy finomabbnál-finomabb idénygyümölcsöket ehetünk, hanem arról is, hogy ezeket a gyümölcsöket befőtt vagy lekvár formájában eltegyük télire. Biztosan mindenkinek van egy emléke a nagyijáról, amint mossa a befőttes üvegeket, miközben a konyhában terjeng a finom sárgabarack, vagy szilva illat. Hogy a nagyi is elismerően csettintsen, lepd meg őt valamelyik finom dzsemmel.

Sütőben sült szilvalekvár, a ha nincs időd a befőzésre

Ha eddig azt tartott vissza a szilvalekvár főzéstől, hogy a tűzhely mellett kell állnod órákig és kavargatnod a fazékban rotyogó lekvárt, van egy jó hírünk. Íme a legkényelmesebb lekvárfőzés. A szilvát csak elteríted egy tepsiben, beteszed a sütőbe, a szilva mennyiségétől függően 5-8 órán át sűrű dzsemmé sül.

Így lesz az eperlekvár olyan, mint a nagyié! 9 tipp befőzéshez

12 süti, ami lekvárral a legfinomabb

A nyár és a kora ősz a lekvárbefőzésről is szól. Nem csak kenyérre kenve isteni, hanem süthetsz is vele, ellenállhatatlan lekváros sütiket, amelyek közül összegyűjtöttek a legjobbakat. Linzer, bukta, muffin, rácsos süti, piskótatekercs. Melyiket választod?

5 tipp – így főzd be idén a sárgabarackot

Lekvárfőzés, avagy az üveghegyeken túl: tedd el a nyár csodáit télre!

Ellenállhatatlan lekváros és dzsemes sütik: 100 jól bevált recept!

5 alapszabály befőzéshez! Így lesz tökéletes a lekvár!

8+1 tuti lekvárfőzési tipp

Befőzési kisokos: praktikák és trükkök az üvegbe zárt nyárhoz

Így készíts házi szörpöt pofonegyszerűen: főzve, hidegen, tartósítószer nélkül!

Dzsemek piros gyümölcsökből, azaz a rubinszín nyár üvegekbe zárva

8+1 tuti lekvárfőzési tipp: készíts egyszerűen és gyorsan házi lekvárt!

A legjobb lekvárnak termő nyári gyümölcs – sárgabarack határok nélkül

Bukta, fánk, zserbó és derelye: lekváros finomságok!

A Chivers testvérek 1873-ban készítették el első lekvárjukat, és csaknem 20 évvel később gyáruk Európa legelső olyan konzervgyárává vált, ahol a termékek nagy mennyiségben, sorozatgyártással és saját designnal készültek! A lekvárokat a mai napig Angliában készítik. Kínálatunkban többek között hagyományos angol narancsmarmelád, lime zselémarmelád és angol citromkrém is megtalálható.

Receptek