Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házisáfrány

Cikkek, videók

Kovászkaland Házisáfránnyal: Így készíthetsz ropogós házi perecet

A pogácsa és a sós rúd mellett a perec az egyik legtutibb sörkorcsolya. Mellesleg gyerekkorunk nagy kedvence, ki ne ismerné a "Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet..." kezdetű mondókát. Déri Szilvia, alias Házisáfrány segítségével otthon, akár a gyerekekkel is készíthettek ropogós perecet.

Ez a tökéletes petrezselymes krumpli titka

Sosem hittem volna, hogy valaha cikket írok egy olyan egyszerű ételről, mint a petrezselymes újkrumpli. Ennek apropója most az, hogy a napokban Szonja barátnőm mesélte, hogyan is készítette el ebédre ezt a szuper fogást a családnak.

Kovászkaland Házisáfránnyal: Így készül a kovászos focaccia

Könnyű ebédnek, mediterrán vacsorának, de akár vendégvárónak is tökéletes a focaccia. Az olaszok népszerű kenyérlepényét elkészítheted különböző feltétekkel, de az az igazi, amikor darabokra törve tunkoljuk olívaolajba. Házisáfrány, alias Déri Szilvia megmutatja, hogyan készíthettek kovászos focacciát. Egyszerűbb lesz, mint gondolnátok.

Ha már unod a hagyományos panírt: csirkefalatkák tempura tésztában

Van pár olyan „aduász” étel, amit mindenki szeret, akárhogy legyen is elkészítve. Ilyen étel például a csirkefalatka, amire legyen akár sütve, akár rántva, akár grillezve, boldogan ugrik rá az egész család. Déri Szilvi, vagyis Házisáfrány most egy mennyei, ropogós és izgalmas panírt mutat meg nektek.

Így készül a tökéletes ropogós héjú házi rozskenyér

A rozskenyér sok szempontból jó választás: például, mivel magas a rosttartalma, gyorsabban elkészül a kovász hozzá, egészségesebb és jobban eltelít, mint a fehér kenyér. Ha kedveled a kicsit diós, savanykás ízvilágot, imádni fogod! És itt jön a tuti recept Déri Szilvi, azaz Házisáfránytól!

Ültess fűszernövényeket! 7 tipp a gondozásukhoz és felhasználásukhoz

Nyakunkon a tavasz, és vele együtt a kertészkedés hosszú és boldog hónapjai. A melegedő napokkal elérkezett az, amire egész télen vártak a főzni szeretők, azaz végre ki lehet ültetni az illatos fűszernövényeket a szabadba, és élvezni, ahogy gyarapodnak és bokrosodnak, ahelyett, hogy végignéznénk a boltban vásárolt, téli lakásban tárolt, cserepes fűszernövényeink lassú agóniáját. A fűszernövények fantasztikusan festenek, bárhol is tartjuk őket, nem beszélve arról, milyen csodás érzés, amikor a frissen készült ételre rádobunk egy marékkal a „saját termésből”!

Így készíts házi csirkemáj pástétomot percek alatt!

Vannak azok az ételek, amiket mindig a boltban vettél, és emiatt azt hiszed, biztos rettentő nehéz őket elkészíteni, de még az is lehet, hogy ezek a gyári dobozukban „teremnek”. Aztán amikor nekiállsz, kiderül, hogy nincs is benne semmi macerás, és a házi változat ezerszer finomabb, mint a gyári. Ilyen például a tényleg villám tempóban elkészülő csirkemájas. A bolti májasok nagyja drága, és soha nem terül ki róluk, mégis mi minden lehet bennük a májon kívül. Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger szuper májpástétom receptet mutat nektek.

Görög spenótos rizs, a tavaszi energiabomba

Lassan öt hét a karantén után emelje fel a kezét az, aki nem kezdi unni a „hogyan használd fel a felhalmozott lisztet” posztokat! A tavasz különben is a méregtelenítésről szól, ilyenkor mindennél fontosabb, hogy az ember minél több zöldséget egyen. Az, hogy ritkábban járunk mostanság boltba, egyáltalán nem indok az ellenkezőjére, sőt! Az egészséges ételek pedig nem kell, hogy ízetlenek legyenek!

Mi és hogyan kerüljön a fűszerpolcra? Hasznos tippek nem csak kezdőknek

Fűszereink adják az ételek ízének sava-borsát - ez az állítás ritkán értelmezhető annyira szó szerint, mint ebben az esetben. Igaz, ilyen-olyan fűszerek minden háztartásban vannak, ám nem mindegy, milyen szempontok szerint vásárolja őket az ember, mint ahogy az sem, hogyan és meddig tárolja azokat.

Így készíts tökéletes házi pitát - videó!

A pita az egyik legegyszerűbb kenyérféle: száraz élesztővel, nyers élesztővel, élesztő nélkül, és akár kovásszal is készíthetjük. Könnyű összeállítani, és gyúrás közben sem lehet komoly sérülést okozni a tésztának. Mivel Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány a kovászolt dolgok szerelmese, ezért nem meglepő, hogy egy ilyen eljárással elkészített pitareceptet mutat meg nekünk!

Szuperegyszerű ír szódás kenyér, amihez még élesztő sem kell

Az írek hagyományos szódás kenyere kelesztés nélkül készül, egy óra alatt megvagy vele, így ha korán nekilátsz, a család már ezt eheti reggelire! Déri Szilvia gasztroblogger, alias Házisáfrány receptje következik!

Legyél te is profi, ha kovászolt fehér kenyeret készítenél

Roppanós héjú, picit savanykás, ráadásul még harmadnaposan is könnyedén vághatsz belőle egy egészséges szeletet. Házi kovászos kenyeret egyébként bárki tud otthon sütni, az pedig csak előny, ha korábban már készítettél kelt tésztát. Ám ha még teljesen újonc vagy a témában, akkor se ess pánikba! Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány most a kovászolt fehér kenyér sütésének rejtelmeibe vezet be titeket. 

Céklalében áztatott töltött tojás

Az idei húsvét egészen biztosan csendesebb lesz, mint az eddigiek, de ez nem jelenti azt, hogy egy kicsit sem kell megünnepelni! Déri Szilvia, alias Házisáfrány gasztroblogger is nagyon készül. Hozott is nektek egy tuti töltött tojás receptet.

Elronthatatlan élesztőmentes pita

A boltokban most hiánycikk az élesztő, ugyanakkor nem szeretnél lemondani a finom kenyérfélékről? Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány ezúttal egy élesztőmentes pita receptjét osztja meg velünk, ráadásul még tippeket is ad ahhoz, hogy miként készíthetsz a pitából mennyei vacsorát!

Gyerekkorunk nagy kedvence: Retro törökméz, csokiba mártva

Bizonyára sokan szerettétek gyerekkorotokban a törökmézet. Nem is gondolnátok, hogy ezt a tömény cukros édességet otthon is mennyire egyszerű elkészíteni. Házisáfrány, alias Déri Szilvi gasztroblogger ebben segít most nektek.

Mi és hogyan kerüljön a fűszerpolcra?

Fűszereink adják az ételek ízének sava-borsát - ez az állítás ritkán értelmezhető annyira szó szerint, mint ebben az esetben. Igaz, ilyen-olyan fűszerek minden háztartásban vannak, ám nem mindegy, milyen szempontok szerint vásárolja őket az ember, mint ahogy az sem, hogyan és meddig tárolja azokat.

Kés-kisokos: a tökéletes vágószerszám 8 titka

Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés.

6 bevált tipp, mit hogyan tárolj a mélyhűtőben

Van, akinek csak egész pici mélyhűtő rekesze van, és van, aki egész ládákkal operál. Az azonban biztos, hogy tök mindegy mekkora a fagyó kapacitása, tuti, hogy nálad is tele van, és ha valami új dolgot veszel, csak komoly logisztika után tudod azt préselni. Pedig ha a fagyasztódat rendeltetésszerűen használnád, nem kellene tele lennie. Házisáfrány, alias Déri Szilvi gasztroblogger most ebben a témában ad néhány jó tanácsot.