Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őzraguleves

MME MME
75 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg őzhús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kanál bors
  • 1 kiskanál liszt
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • 10-15 szem gomba
  • 40 dkg cukorborsó
  • A levesbetéthez:
  • 3 db tyúkmáj aprítva
  • 2 tojás
  • búzadara
  • zellerzöld apróra vágva

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát megfonnyasztjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a kockára vágott őzhúst, jól átpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, borssal, liszttel és ételízesítővel, felöntjük kevés vízzel, és kb. 20 percig pároljuk, majd beletesszük a vegyes zöldséget. További 10 percig kevergetve főzzük.

Felöntjük vízzel, majd forrás után, ha már puhul a hús és a zöldség, belerakjuk a cukorborsót és a gombát.

Ha készre főztük, májgaluskát szaggatunk bele, amit a tyúkmájból, a tojásból, zellerzöldből és annyi darából készítünk amennyit felvesz. Amikor a galuska is megfőtt, tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss