Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őzgerincformában sült csirkemell

5/5

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell
  • bors ízlés szerint
  • 4 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • 15 dkg szeletelt bacon

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és picit állni hagyjuk.
    2. A tejfölt (3 evőkanál), a tojásokat, a lisztet, kevés sót, a reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához) és az aprított petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel.
    3. Az őzgerincformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a szalonnával úgy, hogy két oldalt kilógjanak. Beletesszük a masszát, és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. A tetejét lekenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
    4. A formát előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd kiborítjuk a tepsire fejjel lefelé, és 220 fokon 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

    BACONÖS CSIRKE ŐZGERINCFORMÁBAN SÜTVE

    CSIRKEMÁJAS-TOJÁSOS ŐZGERINC

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin