Elkészítés: A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal, a felaprított hagymával és fokhagymával keverjük masszává. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához.
Az őzgerincformát vajazzuk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd béleljük ki szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre.
Amikor megsült, fordítsuk ki a formából, szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapíros tepsire téve addig pirítsuk, míg a szalonna nem kap egy kis színt, és a sajt el nem olvad rajta.
Sült krumplival tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre