Elkészítés: Bő 2 l vízbe - a só kivételével - a fűszereket és a zöldségeket beleöntjük, a vörösbort, az ecetet és a citromlevet is. Felforraljuk, ha forr, beletesszük az őzcombot, melyet szalonnacsíkokkal tűzdeltünk meg. 5 percig főzzük, azután kivesszük a léből, és ha a páclé kihűlt, visszatesszük a húst, lefedjük, és 2 napig hideg helyen érleljük (a pácolás közben nem szabad sóznunk).
Az így előpuhított húst konyharuhával szárazra töröljük, megsózzuk, és vékony szalonnaszeletekbe tekerjük. Jól kizsírozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben közepes tűznél 50 percig sütjük.
1 evőkanál zsíron a paradicsompürét megpirítjuk, meghintjük a liszttel, a cukorral, majd a páclével felöntjük. Beforraljuk mártás sűrűségűre.
Tálaláskor a húst felszeleteljük, tálra helyezzük, burgonyagombócokat rakunk mellé, és az átpasszírozott mártással leöntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre