Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őzcomb pikáns mártással

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg őzcomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál ecet
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 babérlevél
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Az őzcombot jól megmossuk, kiszedjük a csontját, megsózzuk, és 15 dkg füstölt szalonnával jól megtűzdeljük.

    A répákat karikára felvágjuk, lábasba tesszük, ráöntünk 2 vizespohár vizet, 1 evőkanál ecetet, fél citrom reszelt héját, 1 babérlevelet. Ezt a zöldséges, fűszeres vizet felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük az őzcombot, majd ahőt visszavéve puhára pároljuk a húst.

    Ha puha, kivesszük a léből, és tepsibe téve sütőben sütjük.

    A főzőlevét átszűrjük, 10 dkg vajból, 2 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük az átszűrt főzőlével és 2 dl tejföllel, majd ízesítjük citromlével.

    Ebből a mártásból keveset ráöntünk a már felszeletelt és tálra rakott húsra, a többit külön csészében mellé adjuk.
    Köretként burgonyát vagy burgonyakrokettet kínálunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin