Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A vajat felolvasztjuk, és a finomra vágott petrezselymet beleforgatjuk. Citromlével, sóval ízesítjük, és a tűzön addig kevergetjük, amíg kissé meg nem fonnyad. A csirkemelleket a belső felükkel felfelé egymás mellé fektetjük, a vajas petrezselyemmel megkenjük, és egyenként összegöngyöljük. A három nagy tekercset a szalonnaszeletekkel körültekerjük, és tűzálló tálra egymás mellé helyezzük. A sütőbe tolva körülbelül 50 percig sütjük. Akkor jó, ha a hús megpuhult, és a szalonna ropogósra sült. A sütőből kivéve tít percig pihentetjük, majd másfél ujjnyi vastag szeletekre vágva rakjuk tálra. A levét kis tálkában adjuk hozzá. Burgonyapürével és salátával, vagy befőttel kínáljuk. (Hidegen is kitűnő, de akkor a kihűlés után a szalonnát lebontjuk róla, és a hústekercset úgy szeleteljük fel.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre