Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Óvári sertésszelet

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 ek étolaj
  • őrölt fehér bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk majoranna
  • 8 szelet gépsonka
  • 16 db szeletelt sajt
  • 50 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint mindkét felét megszórjuk sóval, és állni hagyjuk kicsit. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk az étolaj felével, és ráhelyezzük a besózott hússzeleteket. Ezután ízlés szerint megszórjuk az őrölt borssal, és a fűszerekkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
    2. A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd felvágjuk apróra. A maradék étolajat felhevítjük, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután hozzáadjuk  az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd addig pároljuk, míg zsírjára sül.
    3. A befűszerezett hússzeleteket sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Az előzőleg megpárolt gombát rákanalazzuk a hússzeletekre, mindegyikre helyezzünk egy-egy szelet sonkát, és két-két szelet sajtot, majd visszatesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ameddig a hús sül, ízlés szerinti köretet készítünk hozzá.

    RÁNTOTT, TÖLTÖTT, TEPSIS - LEGJOBB FOGÁSOK KARAJBÓL - VÁLOGATÁS >>>

    SERTÉS KARAJ BAKONYI MÓDRA >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin