Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ötcsillagos receptek - Serpenyős fogasfilé tökspagetti ágyon

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1 A halat mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk fel 4 egyforma darabra, és irdaljuk be azokat úgy, hogy a bőrt ne vágjuk át rajtuk. Dörzsöljük be mindet egy kevés sóval. Öntsük serpenyőbe az olívaolajat, adjuk hozzá a vaj felét, és hevítsük fel. Tegyük bele a halfiléket a bőrös felükkel lefelé, és süssük aranyszínűre.
2 Azután óvatosan fordítsuk meg őket, és süssük további néhány percig.
3 Hámozzuk meg, és magozzuk ki a kétféle tököt, valamint a cukkinit, majd gyaluljuk le ezeket, hogy a spagettihez hasonló csíkokat kapjunk. Forrósítsuk fel a megmaradt vajat, és forgassuk meg benne a zöldségcsíkokat. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal, 1 csipet cukorral, továbbá a citrom kifacsart levével. Öntsük fel a tejszínnel, végül forgassuk bele a finomra vágott kaprot. Halmozzuk a tökspagettit 4 db tányérra, és tegyünk rá egy-egy halfilét. Egy kevés kaporral megszórva tálaljuk. Tökchipsszel díszíthetjük.

Megjegyzés

A séf tippje
Sütéskor határozott mozdulattal nyomja le a halfilét, hogy a bőr ne pöndörödjön fel.
Nagyon mutatós és gyorsan elkészíthető a tökből pogácsaszaggatóval kiszúrt karika, mely a 100 fokos sütőben néhány óra alatt kiszárad.

Recept: Jaksics József a Radisson Blue Béke Hotel Olive’s éttemének séfje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss