Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ötcsillagos receptek - Grillezett jércemellfilé kesudiós jázminrizzsel

MME MME
30 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

A megtisztított spárgát főzzük forrásban lévő, enyhén sós, a citromlével ízesített vízben 1 percig, majd szűrjük le, és tegyük a zöldséget jeges vízbe.

Forraljunk fel 300 ml vizet egy kevés sóval. Szórjuk bele a rizst, és kis lángon, lefedve főzzük 18 percig. Azután forgassuk bele a száraz serpenyőben megpirított kesudiót.

A megmosott, szárazra törölt jércemelleket sózzuk meg, forgassuk meg a lisztben, és süssük őket aranyszínűre a felforrósított olívaolaj felén.

A meghámozott, finomra vágott lila hagymát süssük üvegesre a megmaradt, felhevített olívaolajon. Adjuk hozzá a megtisztított, négyfelé vágott eper felét, 1 csipet sót, egy kevés fehér borsot, a finomra vágott citromfüvet és mentaleveleket, valamint a feldarabolt spárgát, és kissé pirítsuk le az egészet. Végül locsoljuk meg a keveréket a balzsamecettel és a mézzel, majd forgassuk bele a maradék epret. Ezzel és a kesudiós rizzsel tálaljuk a felszeletelt jércemelleket. Néhány főtt spárgafejjel, továbbá citromfűlevéllel, 1-1 db félbevágott eperrel és egy kevés bazsalikommal díszíthetjük.

Megjegyzés

Recept: Kovács Ferenc, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Grand Hotel Margitsziget séfje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss