Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Osztrák diós torta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 10 evőkanál hideg víz
  • 10 dkg őrölt dió
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 8 evőkanál liszt
  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg őrölt dió
  • pici rum vagy rumaroma
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a cukrot, a tojások sárgáját a vízzel jól kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport, kikeverjük, majd a 6 tojás keményre vert habjával lazítjuk. 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsül.

A töltelékhez a tejben megfőzzük a lisztet és kihűtjük. Hűtés után hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a diót és a rumot, alaposan kikeverjük (robotgéppel), majd a tészta tetejére kenjük úgy, hogy a teteje egyenletes sima (sík) legyen.

A mázhoz az étcsokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd a tészta tetejére kenjük, elsimítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss