Elkészítés: A tésztához a cukrot, a tojások sárgáját a vízzel jól kikeverjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport, kikeverjük, majd a 6 tojás keményre vert habjával lazítjuk. 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsül.
A töltelékhez a tejben megfőzzük a lisztet és kihűtjük. Hűtés után hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a diót és a rumot, alaposan kikeverjük (robotgéppel), majd a tészta tetejére kenjük úgy, hogy a teteje egyenletes sima (sík) legyen.
A mázhoz az étcsokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd a tészta tetejére kenjük, elsimítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre